BHV
Basisopleiding
Tijdens deze cursus leer je o.a.:
- Bestrijden beginnende brand
- Begeleiden van ontruiming
- Verlenen van Eerste hulp
- Reanimeren en gebruik AED
- 4 dagdelen
FWBI organiseert diverse BHV cursussen om uw organisatie veilig te houden. In veel gevallen is een BHV cursus verplicht. Wij helpen u daarom bij het regelen van de juiste papieren zodat u en uw medewerkers veilig kunnen werken. Met onze cursussen straalt uw bedrijf professionaliteit uit en dit geeft vertrouwen bij uw klanten en relaties.
Wij zijn enthousiast in ons vakgebied en helpen je graag bij al jouw vragen
ContactDe hoofdtaak van de deelnemer het sturing geven aan de repressieve inzet van het bedrijfs hulpverleningsteam.
Meer wetenOfferteTijdens deze cursus leer je:
Na het volgen van de opleiding kan de bedrijfshulpverlener optreden als ademluchtmaskerdrager t.b.v. een verkennings- en/of gidsfunctie.
Meer wetenOfferteTijdens deze cursus leer je:
Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van interne hulpverlening. Dat kan door een of meerdere medewerkers aan te stellen als bedrijfshulpverlener (bhv’er). Zij helpen in geval van ongevallen, brandbestrijding en evacuatie.
Een bhv’er is opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen. Zo weet een bhv’er hoe hij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen en hoe hij bij een ongeval eerste hulp moet verlenen. Een bhv’er kan bijvoorbeeld mensen reanimeren en verbanden aanleggen.
In de Arbowet is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Dat kan op verschillende manieren. Daarom is het aantal bhv’ers niet wettelijk vastgelegd. Maar bij het bepalen van de manier van bedrijfshulpverlening en het aantal bhv’ers moet rekening gehouden worden met de grootte van het bedrijf en de risico’s die bij het betreffende bedrijf horen. Nadere toelichting is te vinden in de Handreiking bedrijfshulpverlening van de Stichting van de Arbeid.
De directeur/eigenaar van een bedrijf mag zelf ook als bhv’er optreden. Bij afwezigheid van de directeur is het wel van belang dat altijd iemand aanwezig is die zijn taken kan overnemen.
Als een organisatie bhv’ers aanstelt, moet ervoor gezorgd worden dat zij beschikken over een goede opleiding en uitrusting om hun taken goed uit te voeren. Bedrijven moeten naast het nemen van maatregelen op gebied van bhv ook contact onderhouden met de externe hulpverleningsorganisaties (bijvoorbeeld brandweer of politie) wanneer er zich een ongeval voordoet.
A
Aandachtspunten voor goede bedrijfshulpverlening
⦁ laat bhv’ers periodiek een herhalingscursus volgen
⦁ zorg ervoor dat er regelmatig geoefend wordt
⦁ spreid bhv’ers zo veel mogelijk over de verschillende locaties/afdelingen in het bedrijf, in geval van nood is het dan mogelijk snel te handelen
⦁ let goed op de aanwezigheid van voldoende bhv’ers tijdens bijvoorbeeld nachtdienst, weekenddienst, speciale omstandigheden met veel personen bijeen et cetera
⦁ het is verstandig om medewerkers met een interne functie (binnendienst) aan te stellen als bhv’er, zij zijn immers altijd in het bedrijf aanwezig
⦁ verplicht werknemers niet om bhv’er te worden
⦁ om het werk te stimuleren, kan het bedrijf een bhv’er een jaarlijkse vergoeding geven voor zijn extra taken
FWBI is een opleider voor jouw Crisismanagment, BHV & EHBO cursus. Wij leveren altijd maatwerk en gaan verder dan de theorie.